Årets favoriter 2017!

Andreas

Rado Captain Cook (01.763.0500.3.130)

Jag har aldrig fastnat för Rado som märke men den här retroinspirerade dykaren var en riktig home run. 37.3mm modellen med brun urtavla var riktigt stilren och kul att de satsar på en mindre dykarklocka.

Listpris: ca. 18 000 kr
Tillverkarens hemsida: http://www.rado.ch

se-railmaster-22010402001001-vuec-large_1

Omega Railmaster (220.12.40.20.01.001)

Årets intressantaste släpp från Omega var deras trilogi där de släppte exakta nyutgåvor av gamla Seamaster-, Railmaster- och Speedmaster-modeller. Klockorna som släpptes i trilogisetet var limited edition men Railmastern släpptes även i en icke-limiterade utgåva med ett helt annat utseende. Den icke-limiterade Railmastern tilltalade mig mer med sin unikt borstade urtavla.

Listpris: ca. 43 000 kr (på läderarmband)
Tillverkarens hemsida: https://www.omegawatches.com/

Rolex Daytona (116519LN)

Rolex-fan som man är så blir det svårt att inte ta med dom på topplistan. Rolex hade en del uppmärksammade släpp i år som t. ex. nya Sea-Dwellern med röd text. Min favorit från årets Baselworld var dock en Daytona i vitt guld med nya oysterflex gummiarbandet. En bra kombination mellan lyx och sport. Hur långt kvar innan vi får se oysterflex som ett val till Submarinern?

Bonusbild från Watchout 2017:

Listpris: ca 256 000 kr
Tillverkarens hemsida: https://www.rolex.com/


Daniel

Seiko ”62MAS Reedition” (Prospex SLA017)

Seiko överaskade på Baselworld 2017 med att släppa en nyutgåva av ”62Mas”, ett hett eftertraktat samlarobjekt bland entusiaster av vintage dykare. Mycket har gjorts rätt med denna klocka, storleken är perfekt med en diameter på 40 mm och urverket är ett 8L35 (som bygger på samma arkitektur som 9S55 som används av Grand Seiko). Därtill har klockan försetts med ett safirglas som liknar ett klassiskt plexiglas och klockan klarar numera ett tryck motsvarande 200m under havsnivå. Det ”enda” negativa med klockan (som prissattes i klass med en Omega Seamaster) är att det endast tillverkades 2000 exemplar – vilket gör den svårt att hitta till ett vettigt pris. ÄJag tycker klockan är ruskigt snygg och skulle gärna bära en till vardags.

Listpris: ca. 12 800 kr
Tillverkarens hemsida: http://www.seikowatches.com/

ZRC North Adventure

Jag väljer att ta med något så otippat som en Kickstarter-kampanj (som jag skrivit om tidigare i bloggen), nämligen ZRC North Adventure. Likt Seiko SLA017 är klockan en dykarklocka med praktiska och kompakta yttermått (40 mm i diameter) och som bygger på en gammal design – men där slutar likheterna. North Adventure är unik i sitt formspråk med kronan klockan sex och oversized timvisare och minutvisare. Klockan drivs av ett ETA 2824-2 Elabore-urverk och byggs inifrån och ut för att klara extrema väderförhållanden. Helt klart en konversationsstartare och en klocka som du kommer vara ensam om på julfesten!

Listpris: ca. 12 000 kr (via kickstarter)
Tillverkarens hemsida: https://zrc1904-northadventure.com/en/

TudorBlack Bay Chronograph (m79350)

Den här klockan är egentligen lite för stor för mig men ack så snygg den är! I ärlighetens namn var jag lite skeptisk tills jag såg den med egna ögon och designen tycks vara polariserande. Boett och länk håller toppklass och snow flake-visarna gör klockan mycket lätt att läsa, oavsett ljusförhållande. Klockan drivs av ett Breitling-verk och alla indikationer pekar på att Tudor gjort ett mycket bra jobb mer urverket då det uppvisat finfina siffror i alla tester jag läst. I mina ögon är detta en klassiker som kommer hålla ett gott andrahandsvärde och ser grym ut till vardagskläder, kostym och tomtedräkt.

Jag tycker Tudor har hittat hem med sin Black Bay-serie och lutar mot att köpa en ”BB36” under 2018.

Listpris: ca. 45 750 kr
Tillverkarens hemsida: https://www.tudorwatch.com/

Nu närmast ser vi fram emot Baselworld 2018 och är grymt nyfikna på vad klockhusen har att erbjuda i år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s