DOXA släpper limiterad ”Black Lung” re-issue

Doxa gjorde förra året en mindre succe med deras re-issue av det klassiska dykaruret Doxa 300 Professional som introducerades redan 1967. I år följer man upp detta med en limiterad utgåva av modellen som bär Aqua Lungs logotyp på urtavlan. Detta är en homage till en prototyp som gjordes tillsammans med Aqua Lung (som tillverkar dykarutrustning) och endast tillverkades i ett fåtal exemplar och därmed är i princip är stört omöjlig att få tag på!

Klockan har självklart en orange urtavla för bästa möjliga läsbarhet under vatten samt Doxas klassika ”beads of rice”-länk i rostfritt stål.

Black Lung utrustas likt förra årets re-issue med ett ”chronometer grade ETA 2824-2”-urverk och samma dimentioner med en bredd på överkomliga 42,5mm samt en tjocklek på 12,4mm (inklusive det välvda saffirglaset).

Klockan kommer tillverkas i 300 exemplar.

Prislappen då? Doxa begär $2190 (USD) vid förhandsbokning vilket känns helt rätt för en dykarklocka med bra specifikationer och ett intressant horologiskt arv. Bokning kan göras direkt på Doxas hemsida.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s